Jump to content

Camry ja puuttuva CarPlay


Jussi S

Recommended Posts

Oli taas aika vaihtaa työsuhdeautoa ja valitsin uudeksi autoksi Toyota Camryn. Oli ihan nappivalinta muuten mutta jostain syystä autossa ei olekaan Apple CarPlaytä vaikka kuvittelin että olisi. Myyjä vahvisti, että tuossa mallissa ei ole mutta se voi tulla saataville jossain vaiheessa softapäivityksellä. Nyt on kuukausi ajettu tuolla ja joka päivä se puuttuminen harmittaa.

Onko täällä ”sisäpiiritietoa” aiheesta, miksi puuttuu ja onko jotain vinkkiä miten sen softan saisi?

Jussi

Link to comment

Hölmöltä kuulostaa kun kaikkialla netissä oleva tieto kertoo, että 2019 ja uudemmissa se pitäs olla. Joko ongelma on lokalisaatiossa, tai lisensoinneissa. Joissakin lähteissä puhutaan ongelmista langattomassa yhdistämisessä ja on kehotettu kokeileman piuhan kanssa, mutta jos ei sitä carplayta siellä valikoissa ole edes valittavana on/off niin tuskin auttaa...

Link to comment

Jep, outo homma on. Pitää ekassa huollossa kysyä softapäivitystä ja jos ei ole saatavilla niin sitten varmaan pitää koluta nettiä jos löytyis päivityspaketti. YouTubesta löytyy kyllä ohjeita näemmä. 
Samalla vois ehkä saada remote startin joka olis myös tosi jees.

Link to comment

Heippa. Hommasin uuden Camryn ja huomasin saman jutun. Tein vähän selvitystä ja juurikin niin kuin Reivn sanoi ongelma on lisensoinnissa.

Puolan Toyota foorumeilla puhuttiin tuosta että Camryn laitteisto on erinlainen kun Corollan tai Rav4 ja vaatii erillisen lisensoinnin jota hyvin todennäköisesti ei EU-malliin tule.

Sain masentavan vahvistuksen Toyota Suomelta: https://imgur.com/a/8vrAuHt

Ilmeisesti tässä on vaihtoehtona hommata kiinasta purkki millä saa Android Auton ja Carplayn lisättyä alkuperäiseen laitteistoon tai sitten vain odottaa jos Toyota muuttaa mielensä..

Muuten en varsinaisesti Android toimintoa tarvitse mutta navigoinnin tarvitsisin enkä 1000€+ halua laittaa Toyotan omaan jälkiasennukseen.

Kiinan kaupoissa tuommoinen lisättävä purkki maksaisi sen 300-500€ joka ei myöskään ole halpa mutta tätä vakavasti harkitsin tällä hetkellä.

Link to comment

Jos en väärin muista, niin Facelift (ei vielä julkaistu myyntiin Suomessa.) mallissa saattoi olla tuo tuki autolle ja carplaylle. Active mallissa se navi on lisävaruste, Style ja Premium varusteisissa se on jo. 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...