Jump to content

Corolla 2004 sisävalo ei toimi/outo


sekka2

Recommended Posts

Elikkäs tuo keskellä kattoa oleva valo toimii normaalisti kun katkaisija on ON asennossa, mutta oviasennossa pimeä vaikka avaisi molemmat etuovet + takaluukun.

Tutkin lampun johtoja yleismittarilla niin keskimmäiseen tulee jatkuva +12V, ja toiseen sivujohtoon (ON asento) tulee jatkuva -12V kuten olettaisi. mutta toiseen sivujohtoon (door) tulee ovien kiinni ollessa ilman lamppua -12V myös?? ovi avattuna door-johtoon tulee vain -7V. onko jollain kytkentäkuvaa että mihin nuo johdot menee tai muuta neuvoa antaa? en ehkä viitsisi purkaa kattoverhoilua irti kuitenkaan...

Link to post

ja siis tolla -7 / -12 tarkotan maata. eli kun yleismittarin toinen mittajohto on vaikka tupakansytyttimen keskellä ja toinen johto siellä lampun johdoissa.

"door" sulake on ok kuskin jalkatilassa. olisin kokeillut ohittaa kuskin ovikytkimen, mutta sen purkaminen näemmä vaatii että irrottaa takamatkustamon sivupaneelin, ja en sitä nyt viitsinyt alkaa repimään, ehkä myöhemmin

Link to post

Jos ominaisuus ollut ostaessa niin silloin veikkaan kuljettajan ovikytkimen eliminointia ettei piippaisi avaimet virtalukossa.

 

Eikö ovikytkin lähde ulkopuolelta irti ruuvilla jos en väärin muista.

Takaluukun kytkimen näkee siinä vastakappaleen vieressä kontin kynnyksessä.

Link to post
2 minuuttia sitten, Forestman kirjoitti:

Eikö ovikytkin lähde ulkopuolelta irti ruuvilla jos en väärin muista

Kyllä, mutta johto on niin lyhyt että jos sen saakin irti, hukkuu johto todennäköisesti auton sisään. ollut mulla tää auto noin 4 vuotta ja nyt hajosi toi.

aiemmissa kommenteissa jäi puuttuumaan että ovivalo mittaristossa toimii kuten pitääkin, voiko silti olla ovikytkimessä vikaa? jonkun elektroniikkaohjauksen läpihän tuo valon virta tulee, koska valo syttyy normaalisti heti kun kaukosäätimestä painaa lukot auki, ja sammuu kun painaa lukkoon. voisiko vika siis olla jossakin ohjausboksissa

Link to post

Jos mittariston merkkivalo toimii oikein niin kyllä se vika on sitten johdossa tai tuossa ohjainlaitteessa. 

Mulla on jossain jemmassa e12sen kytkentäkaaviotkin josta sisävalon kytkentä selvinnee.

 

Pikainen googlettelu antoi vaihtoehdoksi myös sen sisävalon itsessään. Ne kosketinkärjet eivät ota toisiinsa "door" asennossa.

Edited by Forestman
Link to post

Jos löydät sen kaavion ja siitä on apua niin olisi toki kiva :) taisin testata sen lamppuyksikön kotona 12Voltin virtalähteellä että toimii kuten pitääkin.

Voisin tietty joku arkipäivä käydä Toyotan pikahuollossa kysymässä osaako tehdä mitään, tossa 5km päässähän se on

Link to post

Sain tuon ladattua, mutta sähköpiirrosten lukutaito ei kyllä ole kovin hyvä... näyttäisi kuitenkin että valon Door-johto menee yhdistelmäreleeseen, joka käsitääkseni kuskin jalkatilassa sulakerasian alapuolella

Link to post

Viimesimmän kokeilun jälkeen mulla ei Celicassa sammu tuo valo ollenkaa vaikka olis Door asennossa se kytkin. Mittaristossa sammuu kuitenki ovien merkkivalo, eli ovikytkinten pitäs olla kunnossa. Ei oo tullu nyt hetkee ropattua sitä, pitää tutkia kun pääsee tuota sisustaa kasaamaan tässä viikolla.

Link to post

Tarkistappa se kattolampun poja. Jos tää on näitä euro versioita, niin siellä on joku "sakalainen ooppeli-insinööri" tekemässä sähkölaitteita. Siellä on alumiinisella niitillä kupari ja galvanoitu pelti yhdistettynä. On vain ajan kysymys, kun tuo hapettuu sieltä alumiininiitin juuresta niin, että lakkaa yhdistämästä.  Tekee justiinsa tuon, että kun se kytkin on toisessa asennossa, niin valottaa, mutta oven kautta ei.  

Avensiksesta korjasin saman vian, heittämällä tilalle 10 vuotta vanhemman Carina II:n kattovalon. Liitin oli vielä onneksi samaa konstruktiota :D 

Link to post

Kävin ropaamassa matkustamon sulakerasian tienoilla, yritin saada kuskin jalkatilasta, ratin alla olevan paneelin irti mutta vaikuttaisi olevan kiinni kojelaudassa?

Huomasin kuitenkin että sulakerasian yläpuolelle tulee 1 liittimeen 3 johtoa joilla samat värit kuin lampulle tulevilla (!) kytkin sitten hyppyjohdolla sinne puna-keltaiseen johtoon maan, ja sisävalo syttyi! eli lampulle menevä johto ja itse lamppu on ehjä, se ei vaan saa maasingaalia sulakerasian liittimeen. tarkisin vielä varuiksi joka ikisen sulakkeenkin.. taitaa mennä yli mun osaamisen, ellen sitten keksi millä sen ratin alapuolisen paneelin saisi irti, niin voisi yrittää tutkia lisää

Link to post

Juu se voisi olla. Se kyseinen relehän on oikeastaan kokoelma useita eri releitä, ja ohjaa ainakin keskuslukitusta joka kyllä toimii. en o keksiny vieläkä miten sen releen saisi ehjänä irti... Mutta myös "combination meter" näyttäisi olevan siinä virtapiirissä, meinaako se mittaristoa? voisiko siinä olla vikaa. kaikki mittarit ja merkkivalot toimii.

mitähän tapahtuisi jos vetäisin rosvoliittimillä uuden johdon lampulta ovikytkimelle, jättäen ovikytkimen kuitenkin kytkettynä että keskuslukitus toimii

Link to post
15 tuntia sitten, sekka2 kirjoitti:

Juu se voisi olla. Se kyseinen relehän on oikeastaan kokoelma useita eri releitä, ja ohjaa ainakin keskuslukitusta joka kyllä toimii. en o keksiny vieläkä miten sen releen saisi ehjänä irti... Mutta myös "combination meter" näyttäisi olevan siinä virtapiirissä, meinaako se mittaristoa? voisiko siinä olla vikaa. kaikki mittarit ja merkkivalot toimii.

mitähän tapahtuisi jos vetäisin rosvoliittimillä uuden johdon lampulta ovikytkimelle, jättäen ovikytkimen kuitenkin kytkettynä että keskuslukitus toimii

Combination meter on mittaristo. Siitä kuitenkaan ei pitäisi johtua, koska on vain lamppu erillisessä virtapiirissä.

Näkyyky kojelaudassa ovi auki varoitusta ollenkaan?

Oliko tässä jo sisävalon viivästys, jolloin voisi vika jossain vastuksessakin sulakeboxin piirikortilla.

 

Periaatteessa releen ohituksen ssiävalolle pitäisi toimia, kun katkoo pelkästään miinusta.

Kuitenkin pelkästään ohittamalla sisävalon lampun kautta kiertää piirikortille ovien ollessa kiinni +12VDC sisävalon kautta. Onko tuosta ongelmaa, riippu siitä onko tuo monitoimirele ihan tavallinen vai elektoninen kytkentä.

Tuon +12VDC takaisnkierron vuoksi voisi olla hyvä laittaa diodi ohituskytkentään estämään sisävalon sulakejännitteen pääsy monitoimireleen napoille. (tai tavallinen apurele siihen ohituskytkentään).

Sitten jossain vaiheessa sulakerasia irti ja varsinaista relettä ihmettelemään.

Link to post

Kyllä mittaristossa ovivalo syttyy kun oven avaa. Normaalisti kun kaukosäätimestä avaa lukot, syttyy valo heti. Kun ovet sulkee, on valon sammumisessa 15s viive paitsi jos käynnistää moottorin tai laittaa ovet lukkoon, niin sammuu heti. irrotin äsken mittariston kehikon, näytti se pitäneen tuota jalkatilan paneelia paikallaan. en kuitenkaan ehdi nyt sen enempää ihmetellä

Link to post

Eli vika voisi olla silloin jossain kohtaa piirikortilla eikä välttämättä edes varsinaisessa releessä, kun kuitenkin osaa keskuslukon kautta valoa ohjata. (tai sitten on piirikortilla 2 eri relettä rinnan)

Parilla eri kytkennällä voisi tuota kokeilla. Diodit on kytkennöissä estämässä miinus ja + jännitteen karkaaminen hehkulampun langan kautta mittaristoon ja toisessa kytkennässä väärän oven kytkintiedot integration releen muihin ovituloihin.

Jos ottaa mittariston valosta ohituksella ohjauksen sisävalolle, niin rele varmaankin kannattaa laittaa, kun ei tietoa kuinka paljon mittariston johdotusta voi kuormittaa. Siinäkin diodit estämässä sisävalon ihmeellistä toimintaa silloin kun releen ei pitäisi vetää.

Johtojen sijainnista riippuen jompaa kumpaa auton releen ohitusta voisi kokeilla. Mitään vastuuta en kytkennöistä ota, omista elektroniikkaopinoista on yli 20 vuotta.

Ensisijaisesti tietysti se auton oma rele / piirikortti korjaus tai vaihto.

 

 

 

sisavalo.jpg

Edited by Laju
muutettu diodit oikein päin. (Diodit on miinuspuolella virtapiiriä)
Link to post

jaahas. totesin juuri että se paneeli jonka takana tuo sulakerasia/rele on, ei olekkaan vain kuskin puolen paneeli, vaan koko kojelaudan mittainen. yhteinäinen... taitaa jäädä kyllä purkamatta sitten. noh, eihän tuo ole kuin ovivalo. ehkä ilman sitä pärjää

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...