Jump to content

avensis -04 1az-fse p0136 vikakoodi


Recommended Posts

Pistänpäs tännekkin tästä jutun pystyyn.

meillä siis ollut jo 4 vuotta/50tkm tuo ave ja muutaman kerran on heittänyt tuon vikakoodin.

IMG_20210115_193352.thumb.jpg.322b93cce567da53e4a9727c75ae9fd6.jpg

kulutus on aina ollut aika kova mutta ennen kuin vikavalo syttyy ja heittää koodin niin se on todella kova...

nytkin oli ajotietokoneessa 15,9l/100km (kylmänä kaupunkiajoa toki mutta kuitenkin)

jostain brittiläisiltä foorumeilta löyty paljonkin juttua tästä.mutta ei niinkään varmaa vastausta,aika tapauskohtaista tuntuu olevan.

eli herjaa aina toista takimmaista lambdaa mutta vain aika-ajoin. ja monella jatkunut lambdojen vaihdonkin jälkeen.

onko kellään ollut täällä kokemuksia? voisi kuitenkin viitata seoksen muodostumis ongelmaankin tai toki voi olla vaan lambda menossa sököksi (sikäli outoa kun tulee harvoin ja jatkunut jo 4 vuotta)

en muista kuulleeni että näissä olisi esim. imusarjavuoto ongelmia mutta toki nekin on mahollisia kun kilsojakin on jo kohta 370tkm.

halpa auto niin ei tähän viitsisi laittaa ihan kaikkea uusiksi...

 

Link to post

tekeekö se takimmainen lambda muuta kuin tutkii kuin katti pelaa ja sen pohjalta tekee jotain pitkä aikais korjausta 1 lambdan arvoihin? antaako mitä koodia jos ottaa kakkos lambdalta piuhat irti? vika kuitenkin lähtee kuittaamalla pois?

Link to post

valvova labdahan tuo on. vois selittää tota kulutusta jos ei anna oikeaa palautetta boxille joka sitten turhaan rikastaa.

välillä varsinkin kylmänä jos joutuu vedättäämään reilummin niin katit haisee ihan mädälle kananmunalle.

en oo koittanu ilman johtoja ett antaako eri koodia,vika kuittaantuu kyllä eikä tosiaan palaa pitkään aikaan yleensä.

voishan sitä satkun sijoittaa ja kokeilla vaihtaa,lähinnä hain että olisko täällä muita kokemuksia.

tossa kun on aina ollu yks kumma ominaisuus eli kun lähtee ajamaan ja kone lämpiää vähän (n.puoleenväliin normilämmöstä eli mittarissa n.1/4) tulee n.10 sekunnin totaalikuolema ja auto ei meinaa totella kaasua.

jos se tulee tasakaasulla sitä ei välttis edes huomaa mutta jos kohalla on esim. ylämäki niin meinaa tulla äitiä ikävä kun ei meinaa jaksaa nousta edes pientäkään mäkeä ylös vaikka olisi vauhtia jo alla.

pari kertaa kun runttaa kaasun pohjaan silloin kun mitään ei tapahu potkaisee pienemmän vaihteen lopulta ja kierrokset parkaisee tappiin jonka jälkeen yleensä toimii taas... automaatti siis tämä.

ja aina tuo sama lämpötila moottorissa,keli yms. ei vaikuta mitään. livedataa olen koittanut seurata mutta ainakaan lämpötilatieto ei katoa/muutu tuon kuoleman aikana...

Link to post

Minulla oli t25 avessa saman tyyppistä ongelmaa että tietyllä lämpötilalla tuli totaali kuolema. ja sitten lopulta sytytti häiriö valon ja saman koodin antoi. eka oli harvakseltaa ja sitten oli joka päiväistä. lopulta vaihdoin lamdan ja laitoin uuden kanssa myös holkin niin katos koko mysteeri ongelma siihen.

Link to post
22 tuntia sitten, aFox kirjoitti:

Vaikuttaako se takimmainenkin sittenkin kuitenkin jotenkin myös säätöihinO.o

etummaisenhan ne säätökäskyt pitäs antaa,takimmaiset valvoo että katti toimii. en oo kyllä koskaan ajatellut vaikuttaako suoraan seoksiin...

mulla kyl etummaiset olevinaan toimii,ikinä ei ole tullut niistä vikaa ja livenä kattoessa käyrä pomppii n.8-10kertaa 15 sekunnin aikana ylös/alas.

joskus tuli korjaamolla vastaan ns. laiska lambda joka ei pysynyt vaihtelun mukana eli jännite pomppi vain muutaman kerran. tämäkin aiheuttaa kaikenlaisia häiriöitä.

Link to post

kyllä se takimmainen käsittääkseni sen verran voi niihin säätöihin vaikuttaa että se tekee pitkä aikais korjausta ecun arvoihin... esim jos etummainen lambda säätää kokoajan toiseen suuntaan ja takimmainen antaa vielä katinkin jälkeen saman suuntaista tulosta niin sitten ecu tekee sen mukaan parametreille korjausta että se etummainen pysytisi säätämään suuntaan ja toiseen ... mutta siis se on pitkän aika välin korjausta mitä se takimmainen tekee näin se muistaakseni joskus aikanaan opetettiin... tokihan se todellisuus riippuu ihan siitä kuin ohjelmointi on tehty mutta tämän tyyppinen ohjelmointi on mahdollista käsittääkseni.. 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...