Jump to content

E11 corolla vm2000 1,4 liftback mittariston/läppärin valot


fidelisjk

Recommended Posts

Mittariston valot todella himmeät eikä ole erillistä säädintä. Onko näissä vanhemmissakin jokin kikka valojen kirkkauden säätöön, vai pitääkö vikaa alkaa hakemaan sähköpuolelta? Jos täytyy, vinkit siihenkin tervetulleita. Lähtee kyllä hyvin käyntiin, joten luulisi että laturi pelaa normaalisti. Sitten ennenkuin alan purkamaan lämppärin säätimiä irti ja vaihtamaan lamppuja, niin voiko olla malleja joissa ei olisi valoja niissä pyöreiden säätimien takana ollenkaan? Vähän epäilyttää kun ei ole valon valoa radion yläpuolella muuta kuin takalasin lämppärin napissa.

Mittaristo muutenkin sekoilee bensamittarin osalta eli voisiko se sekä valojen himmeys johtua suoraan huonosta mittaristosta? 

Link to post

Kyllä noissa mittariston kirkkauden säätö on.  Jos on sellanen mittaristo, jossa voi asetella esim. kellonaikaa, niin se kirkkauden säätö on normaalisti siinä nupissa josta valitaan näyttötiloja.  voi olla, että sallii sen säätämisen vain paikallaan tms. ainakin kellonajan kohdalla pitää auto olla paikallaan.  

Mutta pitäisi siis löytyä sellanen näyttö jossa palkkeja. niin siinä kohtaa sitten pitää sitä nappia pitkään pohjassa, niin pääsee sitten säätötilaan... kun mieluisa, niin oottelee, että palaa takasin pois säätötilasta. 

 

Link to post

Ei mielestäni ole mittarivalojen säätö yhteydessä lämmönsäätimen takana oleviin lamppuihin.

Ne lamput keskeltä kuitenkin helppo vaihtaa. Vedät vain säätimien nupit irti, sitten muutama ruuvi takana pitää muovikehystä kiinni. Ne irti ja voit irroittaa keskipaneelin ja vaihtaa ne muutaman lampun sinne.

Link to post

Tässä ei ole mittaristossa itsessään mitään kelloa tms, se on siinä radion "monitoiminäytössä". Eilen likalle piti antaa lisävirtaa kun kovilla pakkasilla vain lyhyttä matkaa ajellut jo tovin, ja kuulemma heti kun antoi lisävirtaa niin mittaristo kirkastui ja on on ollut sen jälkeen kirkas. Keskikonsoli tosin edelleen pimeä, eli sieltä vain tod. näk polttimot palaneet vuosien mittaan eikä edellinen ole jaksanut vaihtaa. Pitää se kattoa kunhan pakkaset hellittää vähän.

Mutta tuo mittaristo on kyllä outo. Ekana mietin että lataako se kunnolla mutta luulisi että sitä saisi olla koko ajan kaapeleilla laittamassa käyntiin jos ei. Pitää hakea mittari kuitenkin ja katsoa mitä antaa volteiksi kone käynnissä. Tosin se mittaristo temppuilee muutenkin siten että bensamittari seilaa tai ei näytä mitään, eli oliskohan mittaristo itsessään viallinen ja olisiko jollain kokemusta että onko yleensä vikana vain joku kylmäjuotos vai suoraan uusi mittaristo romikselta?

Link to post

Kuulostaa maavialta mittaristoon. Liittimet ja koriin menevien maaliitoksein puhdistuksesta voisi aloittaa.

Helpointen näet yleismittarilla onko mittariston maan ja akun - tai korin kirkkaan pellin välillä enemmän jännitehäviötä kuin 0.1-0.3V.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...