Jump to content

Apuvirtakaapelit ristiin - paaliin vai korjaten


Einary

Recommended Posts

Olipa tuossa lapset jättäneet sisävalon päälle ja vanha väsynyt akku antoi viimeiset henkosensa pitääkseen tuikkua tulilla. Elektroniikkaa työkseen työstävä isäntä päätti antaa apuvirtaa rakkineeseen nimeltä Toyota Corolla Verso 2007 2.2 D4D

Kuten otsikko kertoo laittoi mestari kaapelit autoon nurinpäin ja akut oikosulkuun. Ottavassa autossa musta runkoon (tässä tapauksessa siis +). Kipinänhän se löi muttei mitään massiivista valokaarta. Tämän jälkeen sisälle tojotaan ja startaten. Niks naks ja huomas viheensä.

Akun uusimisen jälkeen kaikki näkyvät sulakkeet tarkastettu. 1 palanut pikku sulake löytyi kuskin jaloista, mutta muut ehjänä.

Kaukosäätimellä reagoi oven avauskäskyyn muttei lukitukseen. Avain reikään ja starttinappia niin rattilukko aukee. Kytkin pohjaan ja nappiin syttyy vihreä merkkivalo. Startatessa taulun valot syttyy, keskikonsolissa naksahtaa joku rele, mutta valot sammuu samantien eikä moottori inasekkaan. Tämän jälkeen starttinapissa vilkkuu oranssi valo.

Oisko ryhmällä valistuneita arvauksia vaurioiden laajuudesta/sijainnista? Kovin laajoihin tutkimuksiin en usko lähteväni kun kyse on kuitenkin autosta jolla on enemmän käyttöarvoa kuin myyntiarvoa toimivana. Kivahan tuo ois ajoon saada mutta onko liian iso pala purtavaksi.

Onneksi antava auto kesti rytäkässä säikähtämättä laisinkaan.

 

Link to post

Aikas paha sanoa, mitä siellä on hajonnut. Reteot nyt ainakin kannattaa irrottaa, kun voi sotkee väylän. 

Mutta jos tuossa on toimiva moottori, niin taas niitä kansivikasia taitaa löytyy netistä aika edullisesti. Joten semmosen purnukan luovuttajan saattas saada edullisestikkin. 

Varmaan sen jo oot koittanutkin, että se akku irti, ja antaa olla muutaman tunnin ilman virtoja.  Ecu vois olla kyllä aika hyvä aihio vian lähteeksi.  OBD2:sta kiinni pistokkeeseen niin vois nähdä jo jotain, mikäli ecu on niin paljon hengissä, että osaa jotain diagnosoida. 

Jos tuossa on varashälytin, niin se vois olla ottanut kyttyrää ja estää käynnistyksen. 

Mutta mikäli päätät tuosta suosista luovuttaa, niin laita ihmeessä ensimmäiseksi tänne tietoa.. varmasti joku saattaa olla kiinnostunut tutkimaan lisää :D 

 

Link to post

2001 yariksesta palo 120A sulake, kun laitoin akun väärinpäin, lähti käyntiin, mutta mitkään valot, vilkut yms. Ei toiminu.

Tän näkönen sulake, akunkengän rasialla

 

20201125_222319.jpg

Joskus carina E:lle apuvirtaa väärinpäin, paloi ruiskun sulake ja soitin...

Edited by MKTuning
Link to post

Naapurissa kävi e carinalle sama homma. Niitä isoja 100A sulakkeita meni pari. Vaihdoin ne, minkä jälkeen starttasi mutta ei lähtenyt käyntiin. Muutaman kerran keskuslukkoa rämpyteltyä ja useammankin starttausyrityksen jälkeen jälkiasenteinen ajonesto ykskaks antoi valomerkkiä ja sitten hörähti. 

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...