Jump to content

Avensis T25 vaihdelaatikko


Laju

Recommended Posts

Ilmojen kylmetessä alkanut vaihteenvaihto 1 ja 2 pykälillä olemaan vaikeaa.

Onko näissä jotain säätöjä vaihdelaatikon vaijereissa tai voiko kulua jotkin puslat itse vaihdesiirtimestä tai vaihdekepistä?

Kun ajaa jonkin aikaa ja auto lämpenee, niin vaihteistokin toimii huomattavasti paremmin. Ongelmat vain kylmänä.

Auto 1AD diesel + 6v manuaali. Öljyt Toyota LV75W 30tkm sitten vaihdettu. Kytkinkin on vaihdettu hieman sitä ennen.

Ideoita?

Link to post

Voisko olla kytkin ongelma kuitenkin?  Koska on kytkineste vaihdettu, ettei olis vettä seassa? varmaan kytkinrempan yhteydessä kuitenkin.

Jos ei irrota kunnolla, niin alkaa vaihteet tökkiä. Tarkista ettei ole työsylinteri kostea. 

Noissa 6v vaihteistoissa on kyllä vanhemmiten tullut vastaan ongelma, että lakkaa vain jotku vaihteet menemästä päälle. Ite en oo päässyt kertaakaan tutkimaan että mikä siellä on vikana tuossa tilanteessa. 

Tarkista vielä varmuuden vuoksi myös ne vaihtoiston pään vaijerien kiinnitykset.  

Link to post

Kytkin irroittaa ainakin parkissa ollessa. Vaihteethan ei pitäisi kytkeytyä vapaalta päälle, jos kytkin ei irroita?

Tuon huomaa liikkeelle lähdön jälkeen. Pykälät hankalat muutaman kilometrin kylmänä.

Edited by Laju
Link to post

Eikös tuo ole vähän ominaisuus että 1. ja 2. vaihde takkuaa kylmänä. Kaikki kolme edellistä Corolla Versoa teki sitä, vaikka vaihteli laatikkoöljyt. Yhdestä vaihdettiin kaikki laakerit laatikkoon + uusi kytkin, ja silti takkusi laatikko kylmänä. Äiteen Yaris tekee sitä, ajettu n. 60tkm ja just vaihdetut öljyt laatikossa. Isukin 70tkm ajettu Hiace tekee sitä, ja siinäkin vaihdettu laatikkoöljyt. 

Link to post

T22 Anjovis itellä takkusi aikonaan aika pahasti ennen kytkinremonttia ja lootan öljyjen vaihtoo. Parani kuitenkin tuon homman jälkeen, mutta kylmänä kakisteli siltikin kolmoselle vaihdettaessa. Nykynen Avensis ei läheskään niin paha, mutta oikein kylmänä ei passaa kiireellä repiä pykälää sisään, Yaris pitää ajaa lämpöseks kans ennenku uskaltaa ajaa "kunnolla" kiihdytyksissä kolmoselle vaihdettaessa.

Ja öljyt on vaihdettu, sekä tohon nykyseen Avensikseen myös kytkinremontti on tehty.

Kilometrejä mittarissa Yariksessa 186 000 ja tossa T25:ssä 252 000. T22:ssa oli muistaakeni jotai 150 000 kun tehtiin remontti siihen aikonaan. Sittemmin kuulin, että 330 000 kohdalla oli laatikko räjähtäny tosta vanhuksesta. Näissä kun tuntuu olevan laakerointivikoja.

Link to post

Mulla on T25 2.0 bensa, ajettu 215tkm.  Viime kesänä ostin sen ja talven tullen ihmettelin kun kylmänä lähtiessä 1 -> 2 vaihtaessa on tahmea ja rusahtaa herkästi.  Vaihdatin vaihteistoöljyt mutta ei se siitä miksikään muuttunut. Nyt olen vaan tottunut siihen, että ensimmäiset vaihdot pitää tehdä rauhallisesti kuin jossain kuorma-autossa ja siintä se aina notkistuu lämmetessään. Sanoisin, että aika pitkälti toyota ominaisuus. Turha kuvitellakaan tekevänsä mitään Fast & Furious shiftauksia edes lämpimänä.  Vrt joku Accord jossa voi vaihtaa niin nopeasti kuin vaan käsi ehtii.

Link to post

mulla oli samat ongelmat kun korjasin kansivikaisen aven t25 2.0 bensan niin samalla vaihdoin uudet castrollin huippu öljyt laatikkoon takertelu alkoi heti.sitä ennen oli alkuperäiset öljyt 260tkm ajetut , silloin pääti että vaihteiston öljyn vaihto aivan turhaa B|

Edited by celica gt
Link to post

Kuulostaa sitten kohta tyyppivialta. Kone meni remonttii viime vuonna. Silloin myös vaihdatin vaihteistoöljyt ja ne oli jotkin castrolit.

Niillä ei viime syksynä tahtonut saada pykäliä ollenkaan päälle. Nyt sisällä n. 30tkm ajetut Toyota LV75:t. Niilläkin välillä takertaa keppi kylmänä.

Ehkä syncrot sitten alkuu kulumaan vaikka vasta 300tkm mittarissa.

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...