Jump to content

7A-FE jakohihnan kiristin


Erska91

Recommended Posts

Hei. Kertokaas viisaammat, kun ton 7A-FE:n jakohihnan kiristimessä on olematon jousi, joka vetää kiristinrullaa hihnaa kohti. Uuden kiristimen mukana ei ainakaan uutta jousta tullut. Eli tuon pienen jousenko pitäis säätää hihna oikeaan kireyteen? Mikä siis on oikeaoppinen tapa asentaa kiristin?

Link to post

kiristimen ruuvia löysätään.. käännetään kampiakselista niin, että tuo kiristimen puoli "löystyy" eli kiristin kiristää mahdollisimman kireelle.. kyllä se jousi vain siihen riittää.. sen jälkeen laitetaan kiristimen ruuvi taas kiinni ja hihna on kireällä. 

 

Link to post
13 minutes ago, MaunoJokinen said:

kiristimen ruuvia löysätään.. käännetään kampiakselista niin, että tuo kiristimen puoli "löystyy" eli kiristin kiristää mahdollisimman kireelle.. kyllä se jousi vain siihen riittää.. sen jälkeen laitetaan kiristimen ruuvi taas kiinni ja hihna on kireällä. 

 

Kiitos vastauksesta. Ei tuu kaikki selvinpäin mieleen.

Link to post

Ja ehdottomasti kannattaa, jos sulla on vanha jousi siellä, niin laita vaan näppituntumalla vähän vielä kireemmälle mitä jousi vetää. Teen itse aina niin vaikka olisi uusikin kiristinjousi, voi olla tarpeetonta ja riskialtista että menee liika kiireelle, mutta kun tarkkana on eikä älyttömästi paina kiireelle kiristintä, niin ainakin saa varmuuden että jakopää pysyy kunnossa pitkään, Toyotassa muutenkin näkee usein hihnavaihtovälin laiminlyöntejä silti jakopää kestää, se on yksi syy kestävästä maineesta. Ei ole mikään opel 60tkm tasan mittarissa ja poksahtaa. Itsellä ollut monia toitsuja missä tyyliin 180tkm 15vuotta, jos tuollaisia lukuja yrittää niin voi olla näppituntumakiristys paikallaan jakopäähuolto tehtäessä. 

Link to post

Joo tähän näin päivitystä, niin alunperin laitoin hihnan sillä jousen voimalla kiinni. No, kaikki ok kun sai kasaan. Hetken lämpes siinä, niin alko ulvomaan tyhjäkäynnillä. Oli kyllä tosi löysän olonen kun purkas kaiken taas. Sitä sit vähän kireämmälle käsin ja kaverin kans vielä katottiin, että aika järkevän olonen kireys nyt. Sama juttu, tosin ulvominen alko paljon myöhemmin. Toki vielä selvittäny onko se jakohihna, vai ohjaustehostin vai laturi. Kun toi piti ulinaa jo alunperin, mutta vesipumpun laakeri ainakin oli sökö selkeesti. Ulina vaan muuttu. Eikä ulina ole jatkuva, vaan häviää heti kierrosten muuttuessa. Lievästi alkaa vituttaan kohta. Ideoita otetaan kyllä vastaan..

Link to post

Onko se vesipumppu siis vaihdettu jotta laakerivika on suljettu pois? Apulaitehihnat on helppo kokeilla ja kannattaa ehdottomasti vaihtaa uusiin samalla kun jakohihnan kanssa leikkii. Laturihihnan ulina pitäs erottua aika helposti jakopäästä tai ohjaustehostimesta, ja kireyden tsekkauskin on sen kohdalla helppoa kun rullien väli on suhteellisen pitkä.

Jos jakopäähihna löystyy asennuksen ja auton käynnistyksen jälkeen niin onko kiristinrullan kiinnityspultti varmasti kunnolla kiinni? Hihnan ootte varmaan vaihtanu uuteen?

Link to post

Siis jakoremmi, kiristin ja vesipummpu on uutta. Ekalla kertaa se remmi kyllä jäi liian löysälle. En sit vaihtanu apulaitehihnoja, kun ei silmämääräsesti mitään vikaa ollut. Ja melkein se moniurahihna alkaa vikisemään kylmänä, eikä ulisemaan lämpösenä. Mutta äkkiä nekin nyt vaihtais. Mitenkä nyt sitten paikallistaa se ääni. Huono sitä konetta kuumaks käyttää ilman laturin remmiä, kun se pyörittää vesipummpua. Täytyy nyt viikonloppuna taas kattoo. Menee vaan viikonloppuja hukkaan yhteen asiaan, kun autossa olis muutakin hommaa ja vaan viikonloppusin ehtii tekeen...

Link to post

Itekkin 3S koneissa olen pikkasen jousta avittanu kiristyksessä, jää miusta tosi löysälle muuten välillä. Ei kestäny edes kiristin auki pyörittää konetta kun pomppas hihna yli.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...