Jump to content

Avensis T27 Cruise


Antti92

Recommended Posts

Hei!

Onko jollain kokemusta/tietoa että miten onnistuu vakionopeudensäätimen jälkiasennus vm2009 1.8 automaatti avensikseen? Onko autossa jo valmius vakkarille eli riittääkö kun asentaa viiksen paikalleen vai pitääkö asentaa tarvike vakkari esim E-cruise?

Link to comment

Jos slipringissä (airbagin takana) on paikka viiksen liittimelle, niin se on yleensä valmiiksi johdotettu rattiakselin kylkeen. Rattiakselin muovien alta, oikealta puolelta, löytyy 12-napainen liitin jonka liittimistä 1 ja 2 lähtee vakkarin johdot maihin (2) ja ECU:lle (1). Joskus nämä johdot saattavat olla olemassa mutta yhteys ECU:lle puuttuu, tällöin on vedettävä ECU:lta johto em. pinniin 1, maadoitus on yleensä kunnossa jos piuha löytyy. Ilman viiksen ostamista johdotuksen voi testata irroittamalla tuon kyseisen 12-nap. liittimen ja yhdistämällä pinnit 1 ja 2 auton ollessa käynnissä. Tällöin pitäisi vakkarin merkkivalon syttyä jos johdotus on kunnossa ECU:lle asti.

 

E: Kyseisen liittimen vieressä on keltainen airbag-systeemin liitin, siihen ei kannata koskea :D

Edited by MHTuning
Link to comment

Yleissääntö missä toimii vakkari pelkällä viiksellä, niin jos on sähköinen kaasupoljin, niin silloin toimii. 

2005 mallin corollassa tarvi vielä tuon lisäksi laittaa kytkinpolkimelle kytkimen jotta tunnisti kytkimen painalluksen. tuo vaati sitten sopivan hyppyjohdon vasemman puolen sulakerasialle.  2006 mallin e12:ssa tuo kytkinkin oli sitten jo kuulemma valmiina. 

 

Link to comment
5 tuntia sitten, taape kirjoitti:

onko tietoa kellään saako toyota yarikseen vm2014 hyhridi vakionopeuden säädintä jälkiasennuksella?

Sama homma taitaa olla tässäkin et onko airbagin alla liitintä valmiina.

Sen kun tarkistaa niin helppo lisätä jos valmius on 

Link to comment

Semmonen kannattaa kyllä kanssa tarkistaa, että onko ratti semmonen, johon tuon viiksen kiinni saa. Noissa Euro autoissa ainakin oli semmostakin, jossa ei oo kiinnityspaikkoja viikselle.  (ainakaan suoraan kiinni laittaa). ite jouduin tuohon Corollaan aikoinaan hankkimaan toisen ratin, missä paikka valmiina.  Muistaakseni Ravin ratti oli sopiva tuohon silloin. Identtisen näköinen mutta Jaapanin mallia. 

 

niin joo, ja ebay pullollaan niitä kiinan viiksiä.

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313&_nkw=toyota+cruise&_sacat=0

kyllä tollanenkin siinä muutaman vuoden varmaan toimii.  Aito denson tuote maksaa marmorilla "hieman" enemmän.  Mutta ei tuokaan mahdottomia maksa. 

Link to comment

Kyllä noin tuoreessa pitäisi onnistua.  Se sitten onko ratti sellanen, että sen viiksen saa siihen on vähän herran hallussa noissa euroautoissa :o 

Mut siis yleisesti ottaen pitäisi onnistua kutakuinkin kaikkiin, joissa on jo sähkönen kaasupoljin.  Se mitä joihinkin joutuu laittamaan on kytkimelle sopiva lisäkytkin, jos on manuaali.  Mutta tuokin löytyy osasta jo valmiina.  Automaatissa ei tuotakaan tarvita :D 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...