Jump to content

Kiihdyttelypäivät lähestyy! Lue lisää>

saku57

Avensis T27 huolto- ja korjaamomanuaali? Ja CVTn öljyt.

Recommended Posts

Posted (edited)

Siirryin taas takaisin Toyotan luotettavaan  maailmaan. Avensis farkku 2014. Bensa 1.8 automaatti. Loistava peli, mutta kun yritin löytää netistä huolto- ja korjaamomanuskaa, en heti onnistunut. Tapana on ollut sellainen hommata kaikkiin omistamiini autoihin.

Eikä tarvi edes olla ilmainen, kun joku vain tietäisi mistä löytyy. No eihän se ilmaisuuskaan tietysti huonoa olisi. 

Tietäiskö joku mistä löytyy... O.o

 

Toinen kysymys. CVT-laatikon öljynvaihdon tarve? Autolla on nyt ajettu 97 tkm ja mitään merkintää öljynvaihdosta  ei ole muuten täydellisessä huoltokirjassa. Laatikko toimii sinänsä aivan loistavasti.

Edited by saku57

Share this post


Link to post

Jos tarkoitat ihan Haynesin kirjaa tms. niin sellaisia ei taida olla tämän vuosituhannen autoihin. Törmäsin samaan asiaan kun ostin nykyisen käyttöautoni (Primera -06).

Ja kyllähän niitä vaihteistoöljyjäkin pitäisi/kannattaisi vaihtaa. Vanhan (saksalaisen) sanonnan mukaan vaihteisto kestää ilman öljynvaihtoja auton eliniän. Itse tulkitsen tämän niin, että vaihteisto hajoaa huonojen öljyjen takia ja muuten täysin käyttökelpoinen auto romutetaan, kun vaihteistoremontti on niin kallis että sillä hinnalla saa hyvän auton.

Share this post


Link to post

Kyllä öljyt kannattaa aina vaihtaa mielellään aikasemmin.. ei se siitä hajoa, jos niitä turhan usein vaihtaa.  Se vain, että siihen sitten kannattaa varmaan laittaa ihan sitä samaa kamaa, mitä tehtaalta on tullut / toyota suosittelee.  

Ainakin itselleen ostaa mielenrauhaa, kun vaihtaa :) 

Share this post


Link to post

Mulla on töissä koottuna suositukset laatikkoöljyjen vaihtoväleille, jostain ammattijulkaisusta otin talteen. Siinä oli Toyotallekin suositus, muistaakseni 90 tai 120 tkm, vaikka huolto-ohjelmaan ei kuulukaan. Yritän muistaa tsekata huomenna. Ja tosiaan CVT-lootan öljyä, ei tavallista ATFää.

Share this post


Link to post

No niin minäkin olen ajatellut, että CVT-laatikonkin öljyt likaantuu ja vanhenee.  Halvinta korjausta on öljynvaihto... Jos vaikka 115 tkm huollossa.

Share this post


Link to post

Löysin:

Toyota: CVT ei ohjelmassa, ”esim 105tkm”

Nissanilla todella lyhyt 30tkm (himppasen ollut heillä ongelmia) ja Subarulla samat 105 tkm

Share this post


Link to post

Noita alkup toyotan oljyjä ei saa enään kun 20L kanisterissa,ennen oli 4L,oli tarkoitus vaihtaa aveeen 135tkm huollossa , mut ei viitti 20l ostaa.

sanovat et 2,5L menee kun ei ole oikeita laitteita, proppu auki  ja öljyt ulos mitä tullee ja proppu kiinni ja uudet tilalle.ehdotin et tehdään vaihto ja käydään 10km lenkki heittämässä ja manuaalilla tehdään vaihtoja ja uusi vaihto perään

Edited by celica gt

Share this post


Link to post

Vastaanpa tuohon korjausmanuaaliasiaan. Huonosti nuita on netissä ilmaiseksi tarjolla uudempiin kansanautoihin. www.toyota-tech.eu sivustolta manuaalit kuitenkin löytyy, mutta sinne pitää rekisteröityä ja ostaa katseluaikaa. 4€/h, 11€/3h, 20€/1vrk, hinnat lienee alv0. Aiheeseen liittyvät pdf-tiedostot voi kuitenkin ladata koneelle myöhemminkin katsottavaksi.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...