Jump to content

Öljynvaihto 4AF-E moottoriin.


Recommended Posts

Valvolinen öljyt on Toyotissa olleet erinomaisia hyvää ja halpaa , varsinkin maxlife niin ei tarvitse stefojakaan vaihtaa ikinä. Saatavuus vaan huonoa Halpa-hallitkaan ei enää myy. Eipä kai se niin tarkkaa ole, tärkeämpää kun vaihtaa öljyt 10-15tkm välein ja suodatin samalla. Suodattimissa en ole huomannut eroja toyotan oman suotimen tai m-filtterin välillä m-filtterit on hyviä, joskus ostin motonetistä jonkun halvan suotimen olikohan hengst niin öljynpainevalo paloi aika kauan, vaihdoin sen pois sitten alkuperäiseen, talvipakkasilla huono homma jos valo palaa kauan. 

Loppujenlopuksi en tiiä sitten onko öljynvaihto vähän yliarvostettua, mutta itse teen 10tkm välein, niin näillä vanhanliitonkoneilla voi päästä sen kuuluisan millin :)

Link to post

Eipä juuri eroa ole tullut huomattua, 5W-40 teboilia, motoxia yms. 

En tiedä filttereistäkään, kun on ollut hengstiä, toyotan omaa, m-filteriä ja tehoa. 440tkm mittarissa ja toimii, niin kai ne tarpeeksi suodattaa kaikki.

Toyotan omissa on joku ihme taipumus liimautua niin tiukkaan, ettei millään irtoa. M-filterit lähtee paljon helpommin. Eikä edes ole tapana vääntää hampaat irvessä kiinni.

Link to post

Joo no suodattimesta en ole nyt varma merkistä mikä oli ei välttis hengst ollutkaan, joku motonetin valikoiman halvin ja huomasin kyllä että öp valo paloi kauemmin kuin yleensä, 3sfe e Carina. Tästä jo vuosia aikaa, mutta joskus jossain keskustelufoorumeilta olin lukevinaankin että tuohon koneeseen kannattaa suodattimesta olla jonkin verran tarkkana. 

Link to post

Tuon kiristyksen kanssa pitää huomioida tiivisteen rakenne. Se eurooppalainen kantikas tiiviste kiristetään tiukempaan kuin aasialaisten käyttämä pyöreäprofiilinen O-rengasmainen. Ja tietty öljyllä voideltuna. Ylikiristys on yleistä, ihan kuten tulppienkin kanssa, ja aiheutta turhaan harmia.

Se Antidrain-valve on se mistä paljon puhutaan. Eli tyhjenemisen estoventtiili. Mutta todellisuudessa se on pelkkä jousitettu kumilevy siinä suodattimen ulomman reikäheän takana. Ja liukas öljy kyllä pääsee ajan kanssa sen reunojen alta, sitä kun ei voi tehdä niin vahvasti pitäväksi, tai muuten öljy ei pääse enää sisään.  "Hyvä" vena, ja öp-valo palaa, kun öljy ei pääse kiertoon. "Huono" vena, ja öp-valo palaa, kun kierto pitää täyttää. Toi vena pitäisi ollakin öljypumpussa toimiakseen paremmin. Ja koska tuo systeemi omaa heikkoutensa, niin ei sitten laiteta perisuomalaiseen tapaan isojen lukujen = jäykkää öljyä. Se 5W40 siis eikä 10W40 niin öljy pääsee kiertoon mahdollisimman nopeaan.

Maxlifeä on ollut yllättäen Bauhausissa viime aikoina, Suomessahan maahantuoja vaihtui jokunen vuosi sitten, ja samalla myös jälleenmyynti meni sekaisin.

 

Link to post

Äidin autoon joskus vaihdoin öljyjä ja edellinen kerta oli tehty jossain huoltamolla. No ei suodatin tietenkään lähtenyt käsin ja yläkautta ei mahtunut millään apuvälineellä vääntämään, eikä mitään nosturia käytössä. Sitten autoa pölkylle ja pohjamuovit mäkeen, että sai tilaa. Viimein antautui mutta meni ihan ruttuun rungostaankin, kun piti niin tiukkaan puristaa avaimella. 4A-FE

 

Ex-chevyssä meni koko putsari kappaleiksi, ei kestänyt avaimella vääntää ja lopuksi piti ruuvarilla väännellä irti. Hiukan liikaa voimaa käytetty kiristyksessä.

Link to post
33 minuuttia sitten, CamryPappa kirjoitti:

Joo, harva uskaltaa jättää niin löyhästi kun oikeasti pitäisi. 

Mää uskallan. Yhden kerran on suodatin lähtenyt aukeemaan. Saattaa tosin olla että on unohtunut kiristää tyystin.:D

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...