Jump to content

T22 Avensis ohjaus


Antza

Recommended Posts

Terve!

Minulla on vm. -02 T22 Avensis jossa on ohjauksessa tuntuva "pykälä". Tämä on siis havaittavissa kun kääntää rattia kumpaan vaan suuntaan, oli eturenkaat ilmassa tai eivät.

Ohjauksesta nyt vaihdettu mm.

- Alapallot

- Alatukivarren puslat

- Ulompi ja sisempi ohjausnivel

- Koiranluut

Yläkiinnitykset ovat ehjät eivätkä väljistyneet. Ainoa syy minkä voin keksiä niin on se, että ohjausakseli on rikkonainen, katsastuksesta kuitenkin meni läpi heittämällä joten en oikein tiedä mistä lähteä etsimään vikaa.

Onko mitään keinoa diagnosoida ohjausakselin vikaa? ulkoinen tarkastelu ei tuottanut tulosta eikä väljyyttä tuntenut kokeilemalla useista ohjauksen osista.

Link to post

Rattiakselissa on liitos siellä jalkotilassa. Boori pääsee kuivumaan, tuntuu semmosena napsauksena ratissa kääntäessä. Tarvii sen liitoksen kunnolla paksulla vaseliinilla rasvata niin loppuu se napsutus. Pitää vähän purkaa, että saa sen liitoksen näkyviin ja toki irtikin, mutta sen jälkeen helpottaa. Itellä aikonaan omassa T22:ssa sama oire.

Eli tarkottaa sitä, että joudut purkamaan rattiakselin kiinnityksen yläpäästä sieltä ratin läheltä irti kokonaan että saat sen vedettyä pois sieltä boorista, sen jälkeen sinne kuppiin rasvaa ja akseli takas paikolleen - ota kaveri mukaan, yksin kohtuullisen helvetillinen homma tehdä tuo kun joutuu rattia ja sitä yläpäätä pitämään ylhäällä.

Edited by MTi
Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...