Jump to content

T22 1AZ-FSE vaihdelaatikoiden sopivuudet.


Antza

Recommended Posts

Terve!

Minulla on ollut vuoden verran ajossa -02 T22 Avensis Joka on varustettu 1AZ-FSE-moottorilla. Ongelma kyseisessä laitoksessa on se, että jokin vaihdelaatikossa hiertää motarilla, 5-vaihteella ajaessa maantienopeudessa kuuluu kuskinpuolelta rohina moottoritilasta. Muilla vaihteilla en ole huomannut kyseistä ääntä.

Autosta vaihdoin viimeisenä kesänä vaihdelaatikon päätylaakerit, sillä kyseinen operaatio oli mahdollista ilman vaihdelaatikon irroittamista ajoneuvosta. Apua ääneen tästä ei ollut.

Pyöränlaakerit ovat hiljaiset eikä vetonivel tunnu ääntävän, sillä tämä ääni on mahdollista kuulla vain 5-vaihteella, kuormituksella.

 

Eli nyt kysymysosioon.

Osaisiko kukaan keksiä mikä kyseisessä vaihdelaatikossa on vaihtoa vailla kertomuksen sekä oman kokemuksen perusteella?

Kyseinen vaihdelaatikko on 6S-, haluaisin tietää mitkä manuaaliset vaihdelaatikot ovat yhteensopivia suoraan heitettäväksi kiinni 1-AZ-FSE moottorille, joita saisi kohtuuhinnalla?

Saako mistään ulkomaalaiselta toimittajalta edullisesti varaosia kyseiseen vaihdelaatikkoon, tiedokseni maahantuoja on ainoa varteenotettava kilpailija tässä?

Link to post

Itse ostin aveen moottorin ruotsista 1000e halvemmalla mitä suomesta ja näyttää löytyvän noita sinun autoon sopivia laatikoita ruotsista vaikka kuinka monta alkaen 150e plus kulut. ja se laatikon tunnus on vissi S55

Edited by celica gt
Link to post
2 tuntia sitten, celica gt kirjoitti:

Itse ostin aveen moottorin ruotsista 1000e halvemmalla mitä suomesta ja näyttää löytyvän noita sinun autoon sopivia laatikoita ruotsista vaikka kuinka monta alkaen 150e plus kulut. ja se laatikon tunnus on vissi S55

Joo, tuo S55 se näyttää olevan. Suomessa nuo purkulaatikot tuohon näyttävät olevan n. 800 euron luokkaa. Mistähänpäin internetiä kannattaa katsella noita ruotsinosia? Toivottavaa on jos mahdollisesti pystyy engalnniksi hoitamaan kun tuo virkamiesruotsi on vähän "ruosteinen". :D

Link to post
6 minuuttia sitten, celica gt kirjoitti:

www.bildelsbasen.se tossa yks

Kiitosta!

Tuolta löytyy kyllä monta laatikkoa, onko noissa laatikoissa jotain tietty vuosimalliväliä milloin ongelmia laatikoiden kanssa oli yleisesti enemmän? Eli toisinsanoen, onko sillä laadullisesti merkitystä minkä vuosimallin laatikon tuohon hankkisin kunhan se on sopiva moottoriin ja koriin jos km. määrät ovat identtiset?

Nuo kilometrimäärät näyttävät aika vähäsiltä, ilmeisesti suurimman osan lukemat eivät pidä paikkaansa purkuautojen osilla. Pitää vielä katsoa paljon tuo toimitus suomeen tulee olemaan :).

Kiitos.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...